Toplederens refleksiongruppe

Lederens refleksionsevne er afgørende for relationen til medarbejderen, og dermed også for virksomhedens performance.

 

Jo længere op i hierarkiet man kommer, desto mere vil toplederen være tilbøjelig til at skjule sin sårbarhed. Dette er en af de vigtigst grunde til at du son topleder har brug for et fortroligt rum, hvor du kan undersøge og udvikle din rolle som leder på godt og ondt.

 

I Toplederens refleksionsgruppe samler vi udelukkende topledere. På den måde sikrer vi at du kan spejle dig i de øvrige deltageres udfordringer.

 

Denne gruppe er primært beregnet for:

 

  • Topledere
  • Direktører
  • Ejerledere
  • Bestyrelsesmedlemmer

Gruppen henvender sig både til private og offentlige organisationer og virksomheder.

 

Er du leder, konsulent, eller vil du hellere arbejde med din organisations egen ledergruppe, så kan du måske finde en plads i en af vores andre refleksionsgrupper: Konsulentens refleksionsgruppe, Lederens eller Organisationens eksklusive refleksionsgruppe.

2017.05.06-feedbackinstituttet_901
jeremy-perkins-UgNjyPkphtU-unsplash
2017.05.06-feedbackinstituttet_369

Gruppen henvender sig dermed til dig, der står med det øverste ledelsesansvar for store og komplekse organisationer – uanset om der er tale om en offentlig eller privat organisation.

 

Det vigtige er, at du gerne vil udvikle dig i rollen som leder, og at du vil undersøge de psykologiske dynamikker, som er på spil i din egen hverdag.

 

Reflektionsgruppen tager udgangspunkt i deltagernes egen praksis, og deltagerne bringer dermed sig selv i spil i gruppen. Det er gennem den aktive og tillidsfulde involvering at refleksionsgruppen bidrager til en større forståelse for de dynamikker, man som leder er en del af i hverdagen.

 

Refleksionsgruppens greb

I refelksionsgruppens tager vi udgangspunkt i Psykodynamisk Systemteori, der anerkender eksistensen af ubevidste dynamikker, under overfladen. I vores fælles undersøgelse af virkeligheden benytter vi os derfor af metoder som kan bringe det ubevidst frem mod overfladen.

 

Typisk vil der i refleksiongruppen derfor indgå elementer af:

  • Supervision
  • Reflekterende team
  • Systemisk opstilling
  • Fotomatrix
  • Proces studiegruppe
  • mfl.

 

Formålet med refleksionengruppen er blandt andet at undersøge de tanker, følelser og fantasier, som er en del af hverdagen som leder.

 

Refleksionsgruppen er en unik mulighed for at undersøge dit eget lederskab i samarbjede med ligesindede.

 

”Corporate life involves a great deal of activity and little space for reflection.

In this context, targets can replace thinking and have a defensive quality along

the lines of ”All will be well as long as we meet these targets” (Lucey Aideen 2015)

 

Alt for mange ledere oplever at der er for lidt tid til refleksion, og at den ene handling tager den næste. Forretningens mål skal defineres og nåes. KPI’erne skal mødes – koste hvad det vil. Hvis den hektiske aktivitet etablerer sig som et forsvar for manglende mening, så så kan det at stoppe op – og ‘tænke’ – være frygtindgydende. Som ubevidst forsvar kan den hektiske aktivitet og det ukritiske fokus på at nå forretningens mål, koste hvad det vil, dog hurtigt blive kontraproduktivt. Udbrændthed, manglende mening, en organisation der hovedløst forfølger det ene mål efter det næste risikerer at miste realitetssansen – og mister terræn på den lange bane.

Pris:

29.000,- kr/år ekskl. moms

Varighed:

6 mødegange årligt

ca. 3 timer pr. mødegang

Formiddag eller eftermiddag

Målgruppe:

Topledere, Direktører, Ejerledere, Bestyrelsesmedlemmer i både private og offentlige virksomheder og organisationer

Bliv ringet op af en
konsulent snarest muligt