Lederens Refleksionsgruppe

Lederens refleksionsgruppe henvender sig til alle der arbejder med ledelse – Direktøren, ejerlederen, mellemlederen og den den offentlige leder. Kort sagt alle der har en lederrolle i enten det private eller offentlige arbejdsliv. Vi forsøger naturligvis at matche medlemmerne af de enkelte grupper, ligesom det er vigtigt, at der ikke er modstridende interesser inden for hver enkelt gruppe. Refleksionsgruppen er et forum hvor vi stiller os nysgerrige overfor vores egen og andres lederrolle. Der er tale om et fortroligt forum hvor vi kan undersøge de både bevidste og ubevidste dynamikker, som rører sig over og under overfalden.

 

Denne gruppe er primært beregnet for:

 

  • Direktører
  • Ejerledere
  • Offentlige ledere
  • Mellemledere

 

Er du topleder, konsulent, eller vil du hellere arbejde med din organisations egen ledergruppe, så kan du måske finde en plads i en af vores andre refleksionsgrupper: Konsulentens refleksionsgruppeToplederens eller Organisationens eksklusive refleksionsgruppe.

 

Åbne og lukkede refleksiongrupper

Denne gruppe er åben for alle ledere uanset niveau og organisation. Ønsker du at være medlem af en lukket gruppe, hvor de øvrige deltagere befinder sig på samme ledelsesniveau som dig, så anbefaler vi at du ser på Toplederens refleksionsgruppe.

2017.05.06-feedbackinstituttet_642
2017.05.06-feedbackinstituttet_901
2017.05.06-feedbackinstituttet_624

Gruppen henvender sig dermed til dig, der står med ledelsesansvaret for én eller flere medarbejdere – uanset om der er tale om en offentlig eller privat organisation.

 

Det vigtige er, at du gerne vil udvikle dig i rollen som leder, og at du vil undersøge de psykologiske dynamikker, som er på spil i din egen hverdag.

 

Reflektionsgruppen tager udgangspunkt i deltagernes egen praksis, og deltagerne bringer dermed sig selv i spil i gruppen. Det er gennem den aktive og tillidsfulde involvering at refleksionsgruppen bidrager til en større forståelse for de dynamikker, man som leder er en del af i hverdagen.

 

Refleksionsgruppens greb

I refelksionsgruppens tager vi udgangspunkt i Psykodynamisk Systemteori, der anerkender eksistensen af ubevidste dynamikker, under overfladen. I vores fælles undersøgelse af virkeligheden benytter vi os derfor af metoder som kan bringe det ubevidst frem mod overfladen.

 

Typisk vil der i refleksiongruppen derfor indgå elementer af:

  • Supervision
  • Reflekterende team
  • Systemisk opstilling
  • Fotomatrix
  • Proces studiegruppe
  • mfl.

 

Formålet med refleksionengruppen er blandt andet at undersøge de tanker, følelser og fantasier, som er en del af hverdagen som leder.

 

Refleksionsgruppen er en unik mulighed for at undersøge dit eget lederskab i samarbjede med ligesindede.

 

”Corporate life involves a great deal of activity and little space for reflection.

In this context, targets can replace thinking and have a defensive quality along

the lines of ”All will be well as long as we meet these targets” (Lucey Aideen 2015)

 

Alt for mange ledere oplever at der er for lidt tid til refleksion, og at den ene handling tager den næste. Forretningens mål skal defineres og nåes. KPI’erne skal mødes – koste hvad det vil. Hvis den hektiske aktivitet etablerer sig som et forsvar for manglende mening, så så kan det at stoppe op – og ‘tænke’ – være frygtindgydende. Som ubevidst forsvar kan den hektiske aktivitet og det ukritiske fokus på at nå forretningens mål, koste hvad det vil, dog hurtigt blive kontraproduktivt. Udbrændthed, manglende mening, en organisation der hovedløst forfølger det ene mål efter det næste risikerer at miste realitetssansen – og mister terræn på den lange bane.

Pris:

22.500,- kr/år ekskl. moms

Varighed:

6 mødegange årligt

ca. 3 timer pr. mødegang

Formiddag eller eftermiddag

Målgruppe:

Direktører, ejerledere og ledere i både private og offentlige virksomheder og organisationer

Bliv ringet op af en
konsulent snarest muligt