Dilemmaspil – Styrk dit lederskab

Alt for ofte griber vi til hurtige løsninger  – men er løsningerne de rigtige – og hvad ville der være sket hvis man var gået en anden vej? Hvem er de involverede parter. Hvem mister noget ved løsningen, hvem vinder? Kunne man have valgt en helt anden og bedre vej, end den der lige lå lige for?

Dilemmaspillet sætter dig på prøve som leder

I et Dilemmaspil varetager deltagerne forskellige roller i en fiktiv (men tæt på realistisk) historie, som udspiller sig i en fiktivt organisation. Historien fremlægges af spillets leder (kursuslederen), og undervejs stilles de forskellige roller overfor dilemmafyldte valg.

 

For at vi kan dele overvejelserne i det åbne, besættes hver rolle af to deltagere, som drøfter dilemmaet højt, så alle kan høre. De deltagere, som ikke har roller udgør et reflekterende team, som også bliver stillet spørgsmålet undervejs i spillet.

 

Spillet kunne handle om de dilemmaer, der kan opstå i krydsfeltet mellem at være menneskelig og kundernes forventninger, hvis de går i en anden retning. Det kunne handle om dilemmaet mellem at være rollemodel ift værdierne (Holdspiller, menneskelig) og samtidig opererer effektivit indenfor den del af incitamentstrukturen, der fremmer individuelle præstationer. Det kunne også handle om kundepleje vs. medarbejderfokus. De kan handle om det umiddelbart modsætningsfyldte i at skabe målbare resultater på kort sigt og samtidig varetage sit langsigtede ledelsesperspektiv.

 

Dilemmaspillet er et realistisk, men tænkt, scenarie som sætter turbo på deltagernes evne til at tænke klart under beskydning i en her-og-nu kontekst. Det er et særdeles sjovt og lærerigt Action-learning forløb.

 

Et stærkt udbytte for både leder, konsulent og medarbejder

Dilemmaspillet er ikke kunne spændende og sjov underholdning – men derimod dyb seriøs læring for enhver der vil styrke sine evner som leder, konsulent eller medarbejder. Som action-learning forløb husker man det man lærer idet man selv får fingrene ned i materien.

 

 

  • Styrk dine lederrevner
  • Lær at tænke under beskydning
  • Opøv evnen til at se konkrete handlemuligheder
  • Balancer tanke og handling

 

‘Det tager tid, at blive vis’. Sådan sagde Aristoteles for flere tusinde år siden. Meget ledelse handler i dag, som dengang, om at stille sig nysgerrig og undersøgende overfor hverdagens dilemmaer. Et dilemma kommer man ikke til bunds i ved at finde hurtige løsninger – det er diskussionen og nysgerrigheden der er drivkraften i dilemmaernes verden.

 

Et typisk forløb

Dilemmaspillet formes typisk efter nedenstående model, men husk at vi altid kan skræddersy er dilemmaspil og forløb efter Jeres egen organbisations specifikke udfordringer.

 

  • Check ind
  • 1, 5 time – Dilemmaspil
  • Pause
  • 1 time Refleksionsgruppe
  • Check ud

 

 

Dilemmaspillet sætter dig på prøve som leder

Hvis du gerne vil vide mere om dilemmaspil, enten som led i et internt udviklingsforløb eller som deltager på et af vores åbne forløb, så tag kontakt til os genenm kontaktformularen på højre side.

 

Du er også velkommen til at ringe til enten Mads P. Østergaard på 21709508 eller Anders Stahlschmidt på 24801469. Du kan også skrive til os på enten mads@lrg.dk eller anders@lrg.dk.

Vi glæder os til at stille dig overfor svære dilemmaer.

Tid og sted:

Typisk 3-4 timer afhængigt af dilemma og antallet af deltagere.

 

Dilemmaspillet kan tilrettelægges i Jeres egen organisation, eller på et kursussted som ved de åbne forløb.

Pris:

Åbne Dilemmaspil:

Pris: 3.500,- kr pr. deltager ekskl. moms

 

Her samler vi deltagere på tværs af forskellige organisationer. Hold øje med kommende datoer her på siden, eller skriv dig op gennem nedenstående formular.

 

Eksklusive dilemmaspil:

Prisen afhænger af varighed og antal deltagere. Kontakt os for specifikt tilbud

 

Her skræddersyer vi dilemmaspillet til Jeres egen organisation. Vælg et af vores gennemprøvede standartforløb eller få designet et dilemma til Jeres aktuelle kontekst.

Bliv ringet op af en
konsulent snarest muligt